Kalo tek përmbajtja


Turma-burim Harta mobile broadband e BBC-së në Mbretërinë e Bashkuar

BBC Technology Correspondent Rory Cellan-Jones testing mobile phone signals on a train from Cardiff to London Në korrik të vitit 2011, BBC ftoi përdoruesit e telefonit Android për të marrë pjesë në një eksperiment për të mbledhur të dhëna mbi mbulimin broadband internet. Rreth 44.600 njerëz kanë kontribuar në mbledhjen e turmës-burim të të dhënave duke dhënë një leje app për të ndjekur nivelin e sinjalit të tyre të të dhënave gjatë tri javëve.

BBC mobile broadband map Rezultatet janë publikuar në një hartë interaktive që tregon pllaka afro 200 x 200 në madhësi ngjyrë jeshile për 3G, të purpurt për 2G dhe gri të errët për asnjë mbulim. Ju mund të filtruar në hartë nga operatori mobil. Duke pasur parasysh natyrën e vetë-zgjedhjen e mostrës, ju do të gjeni shumë fusha me pa ngjyrosje nënkuptuar asnjë matje janë marrë dhe në disa zona të disa prej operatorëve nuk mund të përfaqësohet.

Measuring Mobile Broadband in the UK Android app përdorur është dhënë nga Epitiro , firma e pavarur e përdorur nga Ofcom për të siguruar të dhëna për sigurimin broadband mobil në Mbretërinë e Bashkuar. Në shtator-dhjetor 2010 Epitiro kryer një analizë shumë më sistematike e ofrimit të internetit celular në Mbretërinë e Bashkuar dhe Ofcom publikoi rezultatet në raportin e tyre Matja Mobile Broadband në Britani të Madhe . Raportet na atë që ne tashmë e dimë thotë: mobile broadband është shumë e ndryshueshme dhe jo aq shpejt sa broadband fikse. Detaje sasiore në raport mund të jetë me vlerë më shumë se turma-burim eksperimentit të BBC-së.

Posted in News .