Kalo tek përmbajtja


Përshtypjet e para të redesign Twitter e së TweetDeck

Nga llogaritje të kohës sime , TweetDeck ka qenë më i popullarizuar desktop Twitter klient për disa kohë. Ajo ka qenë mjet im i zgjedhur për ndërveprime të mi Twitter për gati tre vjet. Nëse krahasojmë Twitter për çaj, TweetDeck do të ishte turi im i madh i vjetër i preferuar. Unë mund të pini çaj nga anije të tjera nga koha në kohë, por ajo kurrë nuk është mjaft e njëjtë. TweetDeck bën të mundur për të vepruar llogarive të shumëfishta dhe të bëjë ndjenjën e lumë e vazhdueshme e informacionit kaluarën fluturues.

Tweetdeck log animation Më parë këtë vit, Twitter fituar TweetDeck dhe rreth një javë më parë ata filluan një redesign të plotë të aplikimit TweetDeck desktop, duke braktisur platformën AIR Adobe në favor të HTML5. Pra, turi im i preferuar është zëvendësuar me diçka që duket e ngjashme, por ndihet Subtly të ndryshme në dorë. Këto janë vëzhgimet e mia fillestare të TweetDeck 1,0. (0.x. AIR TweetDeck Adobe kishte numëruar versionet)

Karakteristika të mungojnë

Më shqetësuese për një kohë të gjatë përdoruesit TweetDeck është se shumë tipare nuk janë vetëm i pranishëm në aplikacion të ri.

 1. Nuk ka përkthyer opsion
  Barrierat gjuhësore janë deri përsëri. Objektit tepër e dobishme përkthim është askund të gjendet.
 2. Nuk ka opsion filtër në kolona
  Me kaq shumë informacion rrjedh përmes çdo kolonë, ne kemi nevojë për një mënyrë për të shpejt të gjetur ose fshi sende. Tani është gjilpërë dhe kashtë kohë përsëri.
 3. Nuk ka listë të menaxhimit të integruar të
  Një nga pikat e forta të ish TweetDeck ishte lehtësinë e menaxhimit të listës. Unë do të jetë e humbur pa një çift të kolonave të listave të cilat ndihmojnë të përqëndrohet në tweets që janë më të rëndësishme për mua. Make-up nga ato lista janë duke ndryshuar në një bazë të përditshme - TweetDeck 1,0 jep mua nuk ka mjete të integruar të menaxhimit të listave të mia. Unë duhet të mbështetet në web eksitim, e cila shpesh nuk është i përshtatshëm në skenarin e multi-llogari.
 4. Nuk ka mbështetje për LinkedIn, Myspace, Foursquare, llogaritë Buzz
  Për të qenë i sinqertë, kjo nuk bën shanset për mua. Unë kam dhënë kohë që deri duke u përpjekur për të agreguar llogarive të shumëfishta mediave sociale në TweetDeck. Është interesante të theksohet se përpjekjet për të integruar të gjitha këto lloje të ndryshme të tjera të mediave sociale kanë qenë të braktisur, me vetëm Facebook mbetura.
 5. Nuk mund të parë të plotë-size pics të profilit
  Unë mjaft i pëlqente të qenë në gjendje të klikoni mbi një pic të profilit dhe të shohim atë të plotë-size. Kjo objektit duket të ketë shkuar.
 6. Jo të shpejtë të profilit
  Ndonjëherë ju vetëm dëshironi të shikoni në një profil Twitter. Tipar të shpejtë të profilit mungon Update:. Unë e kam parë një workaround pjesshëm:
  • Kliko në çdo profil.
  • Pastaj klikoni në Twitter për të parë tweets e tyre.
  • Ju mund të kërkoni për një përdorues eksitim - kjo kthen katër ndeshjet më të afërta dhe ju mund të shikoni tweets e tyre.

  Jo tamam një të shpejtë të profilit si ju vetëm merrni për të parë Tweets në vend se të plotë stats të profilit, por ai mbush një grimë e të funksionalitetit vrimë. Prisni një minutë, një workaround më mirë është vetëm për të kërkuar për emrin që ju dëshironi në krye kutinë e kërkimit e drejtë në ekran kryesor. Me çdo fat profil do të përmenden në rezultatet e kërkimit dhe ju mund të klikoni mbi të për të marrë një vështrim në profilin. Është pothuajse i shpejtë.

 7. Përgjigje nuk përfshijnë hashtags nga cicëroj origjinale
  Më shpesh sesa jo, kur ju përgjigjeni për një cicërimë me një hashtag, ju doni të mbani hashtag në cicëroj tuaj. Nuk ishte një opsion për këtë në të TweetDeck mëparshëm, por ne jemi duke lënë të vet shtypni tonë me versionin e ringritur.
 8. Jo të gjithë-Përgjigje opsion për afatet
  TweetDeck relativisht kohët e fundit solli përsëri mundësinë për të parë të gjitha tweets nga ato qe ndjekin, duke përfshirë çdo përgjigjet që ata bëjnë për njerëzit që nuk e ndjekin. Kjo ishte fillimisht një përdorues vendosjen në vetvete Twitter por u hoq controversially për arsye teknike maj 2009 (#fixreplies) . Unë mjaft i gëzuar që ka këtë opsion në dispozicion përsëri si ajo ofron një metodë të vlefshme të zbuluar njerëz të rinj interesante për të ndjekur.
 9. Nuk ka alternativë për numrat ndjekës nën avatar
  I kaloi këtë opsion në para. Kjo është një preferencë personale e kam gjetur të dobishme në disa rrethana (për shembull reklamat e pa diktim), por kjo nuk është në dispozicion në TweetDeck 1,0.
 10. Asnjë right-click funksionalitetin
  Unë e kuptoj se kjo app është liruar për të dy Windows dhe Mac OS X. vëzhgimet e mia janë bazuar vetëm në versionin e Windows. Nuk ka asnjë të drejtë-click menu p.sh. kopje dhe paste
 11. Asnjë tipar re në kolona
  Unë mund të kuptoj pse. Ky funksion nuk është zbatuar siç duhet sipas mendimit tim. Fjala Retë janë dominuar gjithmonë nga përdoruesve që i bënë ata goxha e pakuptimtë. Kjo mund të jetë një tipar i dobishëm nëse zbatohet me arsye.
 12. Asnjë info në lidhje me normat API
  Twitter përdor "Shkalla-kufizimin API" për të ndarë nga burimet e shërbimit në mënyrë të drejtë në mesin e përdoruesve. TweetDeck ka qenë gjithmonë shumë up-front për ju treguar numrin e API thirrjet ju kishte lënë për çdo llogari dhe kur ndarja juaj do të rishkruhet. Ky informacion nuk është më e treguar. Ndoshta TweetDeck është që të lejohet për të anashkaluar sistemin e normës-kufizuar vetëm si web-eksitim?
 13. Jo "rrjet sigurie" për lidhje të shkurtuara
  Në TweetDeck 0.x, kur ju klikoni mbi një lidhje bit.ly për shembull, ju jeni të nxitet me disa informacione rreth linkun e cila mund të ndihmojë për të shmangur duke u hacked. Nuk ka asnjë mundësi të tillë në TweetDeck 1,0.
 14. Nuk ka tregues se një profil është i mbrojtur
  Dry pak e përdorur zakonisht për të treguar një profil të mbrojtur Twitter nuk është shfaqur. Ikona verifikuar shfaqet kur është e përshtatshme.
 15. Nuk ka paralajmërim kur u përpjekur për të retweet një cicërimë mbrojtur
  Ju nuk mund retweet tweet një përdorues të mbrojtura si një retweet "amtare", ju mund të kryejnë vetëm një Retweet cituar. TweetDeck 0.x trajton kjo situatë shumë gracefully i lodhur deri çështje potenciale privacy. Në TweetDeck 1,0 ju nuk kanë idenë se kush është i mbrojtur dhe dy opsionet Retweet janë në dispozicion. Një Retweet amtare e cicërimë e një përdorues i mbrojtur-së nuk do të shfaqet, por ju do të zbuloni vetëm se në qoftë se ju shkoni në kërkim për të.

Tweetdeck 0.x (above) and 1.0 (below)

Annoyances

 1. Më pak kolona per ekran
  Kilometrazhin tuaj mund të ndryshojnë në këtë një, por për 1280 × 800 ekran e mia TweetDeck vjetër menaxhohet 4 kolona në ekran, por TweetDeck 1,0 ka ndryshuar width kolonën pak kështu që vetëm 3 kolona janë shfaqur tani.
 2. Bllok dhe raport janë dy operacione të veçanta
  I liked një-klikoni zgjidhje për reklamat. Ju mund të bllokojë më dhe të raportojë në një operacion i lehtë.
 3. Nuk mund të menaxhojnë ndjekësit në një kolonë
  Më parë ju mund të kushtoj një kolonë për ndjekësit e një llogari të caktuar në qoftë se ju dëshiruar kështu. Kam gjetur këtë goxha thelbësor për të mbajtur një sy, për pasuesit interesante të reja. Në TweetDeck 1,0 ju kenë vegla ndjekës-menaxhimit dhe janë ridrejtuar në web-eksitim, e cila nuk mund të jetë i përshtatshëm në një mjedis multi-llogari.
 4. Të gjitha lidhjet në afat kohor tuaj tani shkojnë në shfletuesin
  Përdoruesit TweetDeck janë mësuar të mbështetjes integruar për imazhin dhe video të shërbimeve, kështu që redirection i shpeshtë në një shfletues mund të shkaktojë disa acarim. Megjithatë ju shpejt të zbuloni se ka mbështetje inline për pic.twitter, twitpic, yfrog, instagr.am dhe Lockerz imazhet, të cilat janë treguar inline kur ju klikoni mbi një cicërimë për të shqyrtuar atë më nga afër. YouTube dhe Flickr nuk janë të mbështetur ende në këtë mënyrë.
 5. Lista e tweets në një profil është një rrugë-de-sac
  Ju nuk e merrni qasje të plotë funksionale në një cicërimë të listuara nga një profil. Për shembull unë do të pres që të jetë në gjendje për të retweet nga një listë e tweets. Kam gjetur këtë shumë të kufizuar dhe Përcjellin në web-eksitim godet çështjet e zakonshme multi-llogari.
 6. Jo të qartë nga profili nëse një përdorues ndjek ndonjë nga llogaritë tuaja
  Kjo ishte tashmë një dështim në TweetDeck 0.x, por ajo e bëri një përpjekje për të shfaqur nëse përdoruesi në profilin ishte një ndjekës i llogaria juaj kryesor.
 7. RTS cituara janë paraqitur në thonjëza në vend se të më të përhapura RT sintaksë
  Kjo është një lehtësim për të parë se RTS cituara janë ende të lejuara, por unë mendoj se disa kontroll mbi sintaksë RT duhet të jetë një alternativë. Unë me të vërtetë nuk e pëlqen stilin e shënuar citat përdorur në TweetDeck 1,0.
 8. Sender / marrësi në DM është disi e pasigurt / jo-intuitive
  Mënyra DMS tuaja janë të shënuara ka ndryshuar. Në vend se lista kronologjike, ne tani kemi një listë të përdoruesve, të cilat ndoshta e bën më shumë kuptim, por një akuzë DM për çdo përdorues të listuara do të jetë e dobishme.

Positives

Ajo nuk është në kërkim të mira për TweetDeck 1,0 me të gjitha ato karakteristika që mungojnë dhe annoyances. A e kam gjetur ndonjë gjë pozitive për të inkurajuar mua për të bërë këtë veprim?

 1. Jo si burim-i uritur
  Unë kishte filluar të dëshpërimit me TweetDeck Air-bazuar. Kur ju keni një shumë të kolonave në lëvizje, ajo tenton të monopolizojë kujtesës dhe CPU burimet e PC tuaj. Kjo ishte duke u bërë një shfaqje-tapë për mua. Unë jam i kënaqur për të zbuluar se TweetDeck 1,0 është shumë më i burimeve-miqësore.
 2. Peshore më mirë me shumë kolona
  Ju mund lehtë të shtyjë kolonë totalin tuaj në të dyfishtë-shifrat dhe nuk shoh asnjë të madhe të burimeve-hogging. Ky nuk ishte rasti për mua me TweetDeck 0.x.
 3. Ju mund të shikoni nëmentions në çdo profil të përdoruesit
  Ky është një tipar që unë doja të përdorin në Apps përbashkëta Twitter celular, por ka munguar deri më sot në TweetDeck 0.x.
 4. Njoftime janë në baza kolonë-nga-kolonë
  Më parë ju menaxhohet njoftimet tuaja të gjithë së bashku në ekran Settings, e cila është një vend që ju nuk dëshironi të shkoni shumë shpesh. On TweetDeck 1,0, ju menaxhuar njoftime mbi kolonën e vetë, e cila është shumë më neater.
 5. Nisë për të parë të gjitha përgjigjet e mëvonshme kur shikojnë një cicërimë
  Më pëlqen se si çdo tweets postuar në përgjigje të cicëroj ju shqyrtuar me një klikim të shfaqet automatikisht. Për të parë ndonjë tweets mëparshme në bisedë ju duhet të klikoni "Në Përgjigju To".
 6. Link-shkurtimin mund të përdorni t.co seamlessly
  Ju me të vërtetë nuk duhet të shqetësohen për menaxhimin lidhjen-shkurtimin dorë ndonjë më shumë. Ky është një përparim shumë i mirëpritur.
 7. Shumë më i shpejtë në fillimin
  Me tre ose katër llogaritë dhe ndoshta një duzinë kolona të ngarkesës, duke marrë 0.x TweetDeck filluar mund të jetë pak e një përvojë e hidhur. Aplikacioni i ri është shumë më e shpejtë të ngarkesës.
 8. Agregatëtme kolonë të gjithë llogarive të shumëfishta
  Unë nuk jam i sigurt se unë jam plotësisht të kënaqur me këtë. E njëjta gjë nuk është rasti, aq sa unë mund të them, për të Brendshme dhe MESAZHE kolonat e, të cilat fokusohen në llogarinë e paracaktuar me postet Facebook hedhur në vetëm për të ngatërruar gjërat.
 9. Info më shumë Retweet kur shikojnë një cicërimë
  Ju tani merrni shpalosjen më të plotë në lidhje me sa retweets një cicërimë ka marrë kur ju të shqyrtojë atë nga afër me një klik.
 10. Autocomplete mbi përdoruesve
  Ju rritet për të vlerësojmë këtë tipar mjaft shpejt Autocomplete është një opsion në TweetDeck 0.x -. Unë kurrë nuk vënë re ekzistencën e tij.
 11. Caktuar tipar cicërimë
  Ju mund të planifikojë një kohë për një cicërimë ose DM për të postuar, një tipar që ishte në dispozicion në HootSuite, por jo për të njohuri tim në TweetDeck para. Përsëri, unë të qëndrojë korrigjohet për këtë. Tweets të planifikuara kanë qenë në TweetDeck 0.x për disa kohë.
 12. Foto-ngarkimi
  Ju mund të ngarkoni fotografi nga PC tuaj si ju kompozoj një cicërimë. Foto dhe Video ngarkimi është në të vërtetë tashmë në dispozicion në TweetDeck 0.x. Unë jam më shumë dritë-shkurtër se kam kuptuar.
 13. Avatars animuar punojnë
  Kjo mund fare lehtë të jetë e shënuar në mesin e annoyances. Ose mënyrë, kjo është dukshëm e ndryshme.

Bugs

Me çfarëdo versioni të aplikimit 1,0, ju presin një numër të drejtë të mete. Vetëm disa kanë ardhur në vëmendjen time.

 1. Të prirur përmentions të zhdukur
  U kthyer në "gotë e madhe e metaforës çaj", nuk ka shumë pikë në duke vazhduar për të përdorur një gotë e plasaritur me çaj rrjedh jashtë pjesën e poshtme. Unë kam qenë shumë i shqetësuar për të zbuluar se TweetDeck 1,0 është e prirur për tëmentions munguara që janë të dukshme në klientë të tjerë duke përfshirë TweetDeck 0.x. Nuk mund të jetë tweets që mungojnë në kolonat e tjera, por kjo është ementions zhdukur që rrinë jashtë si një thumb i lënduar. Definitely një SHOW-Ndalues ​​sipas mendimit tim, si të mos qenë i sigurt e të parit të gjithamentions tuaja është e papranueshme në një klient Twitter.
 2. Në përgjigje të mëvonshme dhe përgjigjeve mos treguar në mënyrë të vazhdueshme
  Kjo mund të jetë një çështje API, por ajo duket të jetë e pamundur për të shqyrtuar biseda tweeted që përfshijnë përdoruesit e mbrojtura midis followees tuaja. Është e drejtë të thuhet se TweetDeck 0.x paraqitur disa sjellje në kundërshtim në këtë drejtim, por jo në masën e këtij bug. Një tjetër SHOW-Ndalues ​​sipas mendimit tim.
 3. "Retweeted nga" tregon emrin e plotë kurusername zgjedhur në settings
  Zgjedhja ndërmjet emrat e plotë dhe përdoruesve është një nga dy Settings Përgjithshme dispozicion, por kjo nuk është e nderuar në retweets, ku emrat e plotë janë treguar.
 4. Postimet e Facebook shpesh jo i plotë
  Unë u përpoq jashtë integrimin e Facebook dhe gjetën ka pasur raste që posts Facebook bëra nuk ka kuptim sepse elemente ishin lënë jashtë. Gjithashtu disa paraqiten si lidhje e cila nuk do të bëjë asgjë apo të përcjellim kudo. Përsëri unë mend këtë lloj sjellje nga TweetDeck 0.x me kolonën e tij të Facebook. Unë nuk do të bashkëveprojmë me Facebook në TweetDeck kështu që nuk është një shqetësim i madh për mua.

Ngushtim mbështetje

Përkundër të gjitha negative, unë jam me mendje për të dhënë këtë TweetDeck re disa dobi të kujdesshme e dyshimit me shpresën se funksionaliteti i zhdukur ose zbatuar dobët do të trajtohet në publikimet e ardhshme. Natyra burim-hogging i Tweetdect 0.x ishte arritur përmasa kritike për mua. Çfarë frikëson mua më, megjithatë, për të ardhmen e TweetDeck është mungesa e dukshme e çdo kanal mbështetje. Nuk ka asnjë ndihmë apo mbështetje menu për aplikimin vetë dhe në qoftë se ju vizitoni Tweetdeck.com , një kërkim për Mbështetjen fjalë aktualisht nuk gjen asgjë.

Brenda vitit të kaluar, Twitter braktisur biletë me bazë tradicionale mbështetje sistemin e saj dhe tani fton përdoruesit të cicëroj kërkesat e tyre mbështetëse. Mbështetje TweetDeck përdorur të jetë shumë e përgjegjshme dhe kishte një forum të gjallë për raportim, zbulimin dhe zgjidhjen e çështjeve aktuale të njohura, por që nga blerjen nga Twitter, qasja e bazuar në komunitet është zhdukur. Unë tweetedsupport,tweetdeck dherichardbarley për disa sqarime në mbështetje të kanalit (s) për TweetDeck, por nuk ka marrë përgjigje.

Update: mbështetje faqet e mëparshme të TweetDeck tani përcjellim te Twitter-së T'ia Fillohet Me faqes mbështetjen TweetDeck , e cila këshillon përdoruesit të ndjekinTweetdeck dhe për të dërguar ndonjë kërkesë mbështetje nëpërmjet DM. Përdoruesit TweetDeck janë të ftuar të cicëroj përshtypjet dhe sugjerimet e tyre për të feedback , e cila është për gjeneral reagime Twitter prandaj sigurohuni që ju të qartë identifikojnë TweetDeck dhe aromë tuaj të veçantë në cicërimë. Unë DMedtweetdeck për të pyetur nëse ata të publikojë një listë të çështjeve aktuale të njohur dhe ata u përgjigjën:

Nuk dihet çështjet listë, por ne jemi duke marrë reagime të gjithëve dhe duke e përdorur atë për të ndihmuar në prioritizimin çfarë vjen më pas. Thanks!

Pra, nuk keni atë - nëse ju jeni të pakënaqur me TweetDeck re, të merrni dhembje në bark tuaja kryesore off gjoksin tuaj nga tweetingfeedback rreth tyre.

Përfundim

TweetDeck 1,0 ka shumë karakteristika të zhdukur, bugs dhe annoyances të jetë një zëvendësim punuar për TweetDeck 0.x vetëm ende. Ajo ka adresuar madh metë CPU-hogging e paraardhësit të tij, kështu që ai ka potencial për të mbajtur përdoruesit e tij në bord. Twitter ka nevojë TweetDeck si blatimit të tij të shumta-llogari dhe do të zhvillojnë atë në përputhje me rrethanat. Unë merrni ndjenja se e ardhmja e saj kryesisht do të jetë në formë nga kërkesat Twitter e më tepër se ajo që përdoruesit kërkojnë. Në fund të fundit përdoruesit do të votojnë me (burimin e) tweets e tyre dhe unë shpresoj Twitter kupton se përdoruesit e saj ka kriklla.

Çfarë ka më mungon?

Ju lutem postoni ndonjë karakteristika të tjera që mungojnë, annoyances, bugs dhe pozitiven që unë nuk e kanë njollosur në komentet më poshtë. Faleminderit për leximin gjithë rrugës deri në fund.

Update: ka v1.1 fix ndonjë gjë?

Në të zymtë mes të dimrit 2011, TweetDeck lirua v1.1. Ata nuk janë më të botojë një Changelog ajo duket, kështu që ne jemi duke lënë të vet zbritje tonë të kuptoj se cila, nëse ka, të karakteristika të zhdukur, annoyances dhe mete janë adresuar. Vështirë se ndonjë është përgjigje e shkurtër.

 1. Një bezdi e madhe i ri përballet përdoruesit mbi tentativë instalimit të TweetDeck 1,1. Kjo nuk mund të vazhdojë deri sa të keni hequr "versionin e mëparshëm". NË ASNJË RAST hequr TweetDeck 0.x - ajo vetëm ka nevojë v1.0 hequr nëpërmjet Control Panel. Mos u mërzit - kjo nuk është e vlefshme. Ne vetëm mund të shpresojmë që ata të përmirësojë këtë rrugë upgrade në v1.2.
 2. Emri i përdoruesit vs opsion fullname është hequr nga opsionet e përgjithshme dhe të dy janë shfaqur tani sipër tweets në afat kohor, edhe pse emri i plotë është dhënë rëndësi më tipografike dhe emrin e përdoruesit është përdorur me në përgjigje të dhe retweeted nga. (Bug # 3)
 3. Tentimi për të retweet një cicërimë mbrojtur tani gjeneron një gabim jo-specifike, e cila është më e mirë se duke bërë asgjë. (Mungon tipar # 15)
 4. Ajo tani është e pamundur për të parë në përgjigje të cicëroj në çdo bisedë (pa marrë parasysh statusin e mbrojtur). Kjo është një i madh bug re show-ndalues ​​zëvendësuar bug # 2.
 5. Nuk ka shenja të të zhdukurve përmend çështje - unë nuk jam i sigurt se unë mund ta lënë këtë klient të thyer kandidon për kohë të mjaftueshme për të qenë të sigurt. (Bug # 1)

Të gjitha mungesat e tjera mbeten të pazgjidhura.

Postuar në News .

Tagged me , , , .